IT uitbesteden aan een managed IT partner

IT uitbesteden? Dit zijn de voordelen van managed IT services voor kmo’s

Spendeer jij, net zoals zoveel andere ondernemers, veel tijd aan het beheer van je IT en verlies je hierdoor kostbare tijd die je had kunnen spenderen aan je core business? Ontbreekt het in je organisatie aan expertkennis om IT systemen te onderhouden en strikte veiligheidsmaatregelen in ere te houden? Werd er een medewerker aangesteld als “IT verantwoordelijke” maar ontbreekt het deze persoon vaak aan kennis of focus? Dan is het uitbesteden van je IT een goede optie.

Door gebruik te maken van managed IT ontzorgen IT-experten jouw onderneming en kan jij je focussen op wat echt belangrijk is. In de snel evoluerende markt van vandaag zorgen managed IT-services niet enkel voor gemoedsrust bij ondernemers (en interne IT-managers), ze bieden bedrijven ook heel wat andere voordelen.

Wat managed IT inhoudt en wat de voordelen ervan zijn, licht ik graag even toe. Lees je mee?

Je IT-infrastructuur, de link die je bedrijfsprocessen verbindt

In de digitale wereld waar we vandaag in leven én werken neemt de IT-infrastructuur een centrale rol in binnen je bedrijf. Processen zijn steeds vaker gedigitaliseerd en geautomatiseerd, we werken online en in de cloud en zijn te allen tijde bereikbaar. Je kan je IT-infrastructuur hierdoor in principe beschouwen als het kloppende hart van je kmo. Hapert er iets met je IT? Dan merk je dit doorheen je hele organisatie. Het is dan ook megabelangrijk dat je IT-infrastructuur gezond en permanent beschikbaar is voor een stabiele operationele werking binnen je kmo.

Hiernaast is het niet altijd evident om zelf de juiste kennis in huis te halen en alle investeringen te dragen voor oplossingen die vaak niet flexibel of schaalbaar zijn. Zo geeft het magazine Computable aan dat bedrijven vandaag de dag te veel van hun IT-afdeling verwachten. Een Europees onderzoek van Insight in 9 landen toont aan dat er vaak een spanningsveld bestaat tussen wat het management wilt en wat de IT-afdeling met de bestaande middelen kan verwezenlijken. Veel ondernemers vragen zich dan ook af hoe ze kunnen genieten van optimale IT zonder hiervoor zelf veel tijd én geld beschikbaar te moeten maken. Dit kan, door je IT uit te besteden!

Managed IT, wat is dat?

Simpel uitgelegd betekent managed IT het beheer van software en systemen door een externe dienstverlener. IT-specialisten die managed IT-services aanbieden voorzien bedrijven van oplossingen zoals onder andere anti-malware tools, e-mailbeheer, communicatietools, cloudoplossingen en back-ups.

Volgens het onderzoek van Insight doen bedrijven steeds meer beroep op managed IT-services om de workload te verminderen en de dagelijke IT-taken te stroomlijnen. Zo heeft het afgelopen jaar zowat 63 procent van de ondervraagde bedrijven geïnvesteerd in software-as-a-service-diensten en ruim de helft investeerde in security-as-a-service diensten.

De voordelen van managed IT-services voor kmo’s?

Managed IT kan je leven als bedrijfsleider of interne IT-professional aanzienlijk vereenvoudigen. Ik zet de belangrijkste voordelen van managed IT graag voor je op een rij.

Digitale continuïteit

De optimale werking en beschikbaarheid van je IT-infrastructuur zijn cruciaal. Dankzij het uitbesteden van je IT door managed IT-services kan je er gerust in zijn dat je IT-systemen ook van buitenaf gecontroleerd, geüpdatet en gemonitord worden zodat ze up & running zijn en blijven.

Proactief opsporen en aanpakken van IT-problemen en bedreigingen

Door de IT-infrastructuur in je onderneming proactief te laten beheren en in de gaten te laten houden via monitoring, kan er preventief opgetreden worden om bedreigingen te elimineren. Zo blijven systemen up-to-date en beschermd tegen ransomware en andere bedreigingen. Ook worden je back-ups en beveiligingstools actief getest en geüpdatet. Zonder dat je medewerkers zich daar zelf mee moeten bezighouden.

Inventarisatie van je IT-infrastructuur

Dankzij een duidelijke inventarisatie van je IT-infrastructuur heb je steeds een duidelijk overzicht van alle hardware, software en IT-diensten die je gebruikt. Zo detecteer je snel elementen die aan vernieuwing toe zijn of niet langer GDPR-compliant zijn. Bovendien vermijd je zo ook dat shadow IT binnensluipt in je kmo.

Ondersteuning vanop afstand voor je medewerkers

Loopt er toch iets mis, kan je interne IT-medewerker een probleem zelf niet oplossen of is het niet mogelijk je toestel naar je externe IT-specialist te brengen? Dan kan deze vaak vanop afstand de nodige assistentie verlenen om snel en efficiënt uitdagingen te verhelpen en ervoor te zorgen dat jij weer vliegensvlug aan de slag kan. Doordat je vaste IT partner een zicht heeft op je netwerkinfrastructuur kan dit met een minimale impact op eventuele onderbrekingen.

Continue toegang tot IT-expertise

Door te kiezen voor managed IT-services voor jouw kmo, heb je steeds een IT-expert tot jouw dienst en is het niet nodig om in company een IT-medewerker te voorzien die gespecialiseerd is in alle IT-diensten op de markt. Hulp nodig? De IT-experten van Datalink zijn slechts one phonecall away!

Schaalbare en flexibele dienstverlening

Managed IT-services zijn schaalbaar en flexibel en groeien mee met je onderneming. Komen er medewerkers bij of wordt je team net kleiner? Geen probleem! Door je IT uit te besteden, gebruik én betaal je enkel voor wat je echt nodig hebt. Door je onboarding-, en offboardingprocedure met je IT partner te delen, kan deze firma toestellen ook op de gebruikelijke manier voor je klaarmaken.

Tijdsbesparing

Door te kiezen voor een gestroomlijnde en optimale werking, is een logisch gevolg dat je tijd zal besparen. Geen server die gedurende een langere tijd down is, geen printer die blijft haperen en geen documenten die opeens onvindbaar zijn in de cloud. Dankzij managed IT-services kunnen je werknemers en jijzelf opnieuw focussen op wat er echt toe doet. Bovendien kan je rekenen op de actuele kennisbagage van je IT partner en blijf je mee met de nieuwste technologieën en trends.

Hoe gaan de IT-experten van Datalink te werk?

Nood aan managed IT-services in de regio Limburg, Antwerpen of Vlaams Brabant? Dan ontzorgen de IT-experten van Datalink je graag. We gaan steeds via een vaste structuur te werk om jouw onderneming optimaal te ondersteunen in haar digitale groei.

Ons traject:

  • Inventariseren
  • Analyseren
  • Plannen
  • Implementeren
  • Documenteren
  • Beheren

Nog kort even samenvatten waarom je IT uitbesteden de oplossing is voor jouw KMO?

  • Je geniet van proactieve monitoring waardoor bedreigingen efficiënt worden opgespoord en datalekken voorkomen worden.
  • Je hebt meer tijd om je te focussen op je corebusiness.
  • Je kiest voor een schaalbare oplossing die meegroeit met je kmo.
  • Je IT-infrastructuur is steeds veilig en up-to-date.
  • Je hebt een IT-expert tot je dienst die vanop afstand kan assisteren.
  • Je geniet van kostenbesparing dankzij de flexibiliteit van de dienstverlening.

Wil jij je ook kunnen focussen op wat écht belangrijk is voor je kmo? Kies er dan voor om je IT uit te besteden aan de experten van Datalink. Wij ontzorgen je graag! Neem vandaag nog contact op voor een gratis kennismakingsgesprek!

Scroll naar boven