Cloud Desktop, je virtuele bureaublad als digitale werkomgeving


Je virtuele bureaublad verheft je digitale werking naar de wolken!

Geniet van een feilloze IT-werking door je bureaublad op te halen vanuit de cloud.

Onze werking verloopt vaak tot 100% digitaal. Maar het werktoestel van onze voorkeur kan op kantoor een ander apparaat zijn dan het mobiele toestel voor onderweg of om te werken op locatie. Wat als het mogelijk zou zijn om je op eender welk toestel aan te melden op je vertrouwde bureaublad, en zo op 1-2-3 toegang te krijgen tot je software en bestanden? Dat kan! Dankzij onze Cloud Desktops geniet je een feilloze IT-werking door je bureaublad in realtime op te halen vanuit de cloud.

Hoe werkt dat dan, werken in de cloud? Wel, je besturingssysteem, software en gegevens bevinden zich op een supersterke cloudserver in onze beveiligde datacenters die gelokaliseerd zijn binnen de Benelux en voor 100% in eigen beheer zijn van Datalink. Het enige dat jij nodig hebt voor een vlotte werking, is een actieve internetverbinding. De processorkracht van onze servers wordt ingezet om de applicaties te runnen en kan schaalbaar meegroeien met je kmo. En overmacht zoals diefstal of brand vormen geen bedreiging voor je kostbare data.

Bureaublad binnen handbereik

Met een Cloud Desktop heb je overal ter wereld toegang tot jouw software en gegevens. Bovendien worden er automatisch back-ups voorzien van jouw kostbare data. Per ongeluk een file weggegooid of ransomware geïnstalleerd? Met enkele muisklikken halen wij jouw gegevens terug.

Optimaal beveiligd

Je virtuele bureaublad is dankzij Cloud Desktop beter beveiligd dan een gebruikelijk toestel dankzij onze kwalitatieve beveiligingsmaatregelen op serverniveau. We voorzien steeds back-ups van je data zodat waardevolle gegevens voor een bepaalde tijd teruggehaald kunnen worden.

GDPR-compliant

De servers waarop je besturingssysteem, software en gegevens zijn geïnstalleerd, bevinden zich altijd in datacenters binnen de Benelux die een top-beveiligingsniveau genieten. Er wordt absoluut niet bespaard op kwaliteit! Dankzij proactieve én actieve monitoring voorziet onze Data Protection Officer extra beveiligingslagen.

Flexibel en schaalbaar

Doordat we de servercapaciteit voor jouw Cloud Desktop zelf kunnen regelen (bv. schijfruimte, processorkracht,…), kan de dienst efficiënt reageren op veranderingen in je bedrijf. Een aanpassing van de capaciteit kan maandelijks verwerkt worden in je overeenkomst.

Kostenefficiënt

Naast de schaalbaarheid die steeds op maat gebeurt, zijn dure hardwarematige investeringen niet meer nodig. Een eigen serverrack is verleden tijd en alle onderhouden, updates en monitoringdiensten zijn steeds inbegrepen in de dienstverlening.

Professionele support

Team Datalink staat sterk in haar schoenen om op iedere cloud-gerelateerde vraag een passend antwoord te voorzien. Zo hebben we een gecertificeerde DPO, netwerkarchitect en team van systeembeheerders in huis om snel te schakelen indien je assistentie wenst!

Nog even samenvatten?

Cloud Desktops zorgen ervoor dat je van op eender welk toestel toegang hebt tot je bureaublad, software én kostbare data. En dit met voordelen zoals mobiel en kostenefficiënt werken, optimale beveiliging, back-ups, onderhouden, updates en schaalbaarheid.

Kan de digitale werking in jouw kmo een duwtje in de rug gebruiken? Contacteer onze cloud-experts voor meer informatie over onze Cloud Desktops!

Al tien jaar jouw betrouwbare IT partner!

Optimalisaties vanuit een IT checkup

IT als groeiversneller in de plaats van blokkade!

Team Datalink staat steevast voor een grondige analyse en strategisch advies. Daarom vinden we het belangrijk om steeds te vertrekken vanuit een IT check-up waarbij we de huidige IT infrastructuur op het vlak van computernetwerken, clouddiensten en websites- en webapplicaties grondig in kaart brengen. Vervolgens sporen we de bedreigingen en opportuniteiten op om jou als ondernemer van een kmo gericht advies te kunnen geven. We zijn er immers van overtuigd dat IT kan ingezet worden als groeiversneller!

Dierenkliniek Sanimalia Hasselt

Sanimalia

"Bij Datalink spelen ze kort op de bal, hebben ze heel veel expertise en zijn ze eerlijk in hun prijssetting. Ik ben dan ook zeer tevreden over hun dienstverlening."

Tom Bleus, manager van Dierenkliniek Sanimalia

2016-04-25T13:57:17+01:00

Tom Bleus, manager van Dierenkliniek Sanimalia

Dierenkliniek Sanimalia Hasselt
"Bij Datalink spelen ze kort op de bal, hebben ze heel veel expertise en zijn ze eerlijk in hun prijssetting. Ik ben dan ook zeer tevreden over hun dienstverlening."
Excellent Gietvloeren Genk

Excellent Gietvloeren

"De expertise van Datalink is ongeëvenaard en ze hebben meer knowhow dan sommigen van hun concurrenten die al meer dan 30 jaar actief zijn.
Dankzij hen is op IT-vlak the sky the limit voor mijn onderneming."

Bjorn Saro, zaakvoerder van bouwbedrijf Excellent Gietvloeren

2016-04-25T14:04:29+01:00

Bjorn Saro, zaakvoerder van bouwbedrijf Excellent Gietvloeren

Excellent Gietvloeren Genk
"De expertise van Datalink is ongeëvenaard en ze hebben meer knowhow dan sommigen van hun concurrenten die al meer dan 30 jaar actief zijn. Dankzij hen is op IT-vlak the sky the limit voor mijn onderneming."


Contacteer onze cloudexperts

Jouw naam

Jouw e-mailadres

Stel je vraag