Ontdek de voordelen van Cloud Desktops

 • Geen eigen investeringen in krachtige apparatuur;
 • Mobiel werken met je verschillende toestellen;
 • Bescherming tegen overmacht zoals internetpannes, diefstal of brand;
 • Gemakkelijk uitbreidbaar;
 • Centraal beheerd, beveiligd, gemonitord en onderhouden;
 • Back-ups inbegrepen;
 • Serverpark binnen de Benelux;
 • Strenge beveiligingsmaatregelen (GDPR).

Optimaal beveiligd en beschikbaar

Met je Cloud Desktop heb je jouw bureaublad binnen handbereik.

Met eender welk toestel en van op eender welke locatie heb je toegang tot jouw software en gegevens. Het enige dat je nodig hebt is een vlotte internetverbinding en een gebruikstoestel om mee in te loggen zoals een computer, laptop of thin client.

Er worden periodieke en automatische back-ups gemaakt van jouw kostbare data. De back-ups worden gemonitord en getest. Per ongeluk een file weggegooid of ransomware geïnstalleerd? Roep team Datalink om assistentie en met enkele muisklikken halen wij jouw recent verwijderde gegevens weer terug.

Datalink, jouw cloud service provider

 • Vlot bereikbaar
  Je kan rekenen op ons team via telefoon, e-mail en de live chatfunctie op onze website. Heb je buiten de kantooruren een dringende vraag? Dan hebben we een support-mailbox en customer service portal tot jouw dienst.
 • Actieve meedenkers
  Om onze clouddienst optimaal af te stemmen op jouw wensen, vragen wij door totdat we jouw noden heel goed in kaart hebben gebracht. Ook voor, tijdens en na de groeispurts van je organisatie staan we heel graag voor je klaar om je IT er op af te stemmen.
 • Vakspecialisten
  Onze cloudspecialisten hebben tot vijftien jaar ervaring in het vak. Door middel van continue ontwikkeling en certificatie houden we ons scherp. Een IT security expert, een data protection officer en team van supportmedewerkers staat voor je klaar.

Veel gestelde vragen over onze Cloud Desktops

Cloud Desktops worden op maat geconfigureerd en zijn toepasbaar in alle sectoren. Werk je vooral met tekstbestanden, of heb je grafische software nodig? De capaciteit van je cloudomgeving wordt volledig afgestemd op het doel.

Dienstverlenende bedrijven zoals boekhouders, verzekeringsmakelaars, advocaten, hr adviseurs en administratiekantoren maken veelal gebruik van een Cloud Desktop.

Ook bedrijven in de bouwsector waaronder architecten en bouwbedrijven hebben baat bij een online werkomgeving. Zelfs als start-up of freelancer kan je een Cloud Desktop inzetten om flexibel en mobiel te kunnen werken op flexplekken.

Wij zijn de directe schakel tussen jou en je data. Wij beheren onze serverparken volledig autonoom. Ze bevinden zich allemaal binnen de Benelux en worden ondergebracht in datacenters die ISO-gecertificeerd zijn en voldoen aan de TIER 4 normen.

Cloud Desktops worden 100% op maat ingericht. Dit wil zeggen dat de harde schijfruimte, het werkgeheugen en de beschikbare hardware zoals grafische kaarten worden gekozen in functie van jouw werking.