Digidesk,
je werkplek in de cloud

Optimaal beveiligd en beschikbaar

Met je Digidesk heb je jouw bureaublad binnen handbereik.

Met eender welk toestel en van op eender welke locatie heb je toegang tot jouw software en gegevens. Het enige dat je nodig hebt is een vlotte internetverbinding en een gebruikstoestel om mee in te loggen zoals een computer, laptop of thin client.

Binnen je cloud desktop (Digidesk) worden er periodieke en automatische back-ups gemaakt van jouw kostbare data. De back-ups worden gemonitord en getest. Per ongeluk een file weggegooid of ransomware geïnstalleerd? Roep team Datalink om assistentie en wij halen jouw recent verwijderde gegevens weer terug.

Ontdek de voordelen van Digidesk

  • Geen eigen investeringen in server-apparatuur;
  • Mobiel werken met verschillende toestellen;
  • Bescherming tegen overmacht zoals internetpannes, diefstal of brand;
  • Gemakkelijk uitbreidbaar;
  • Centraal beheerd, beveiligd, gemonitord en onderhouden;
  • Back-ups inbegrepen;
  • Serverpark binnen de Benelux;
  • Strenge beveiligingsmaatregelen (GDPR).

Digidesk maakt het voor mij mogelijk om van op eender welk toestel en eender welke plaats, steeds in mijn vertrouwde werkomgeving verder te kunnen werken. Vroeger werkte ik met Onedrive en dat vond ik toch een pak omslachtiger. Ik zou de Digidesk zeker aanraden aan andere ondernemers. Zelfs zelfstandigen met een kleiner kantoor kunnen aan deze dienst een meerwaarde ervaren. Ook over Datalink ben ik zeer tevreden. Ze geven steeds een goede en snelle service. Een zeer positieve ervaring!

Thomas De Bie

Accountant en Belastingconsulent – Accobie

Wist je dat…

we bij Datalink als een van de eerste cloud service providers werken met virtuele GPU’s?

Onze Digidesks kunnen dankzij deze technologie ook afgestemd worden op 3D tekenwerk. Onder andere voor de volgende applicaties:

Veel gestelde vragen over Digidesk

Voor welke sectoren is Digidesk interessant?

Digidesks worden op maat geconfigureerd en zijn toepasbaar in alle sectoren. Werk je vooral met tekstbestanden, of heb je grafische software nodig? De capaciteit van je cloudomgeving wordt volledig afgestemd op het doel.

Dienstverlenende bedrijven zoals boekhouders, verzekeringsmakelaars, advocaten, hr adviseurs en administratiekantoren maken veelal gebruik van Digidesk.

Ook bedrijven in de bouwsector waaronder architecten en bouwbedrijven hebben baat bij een online werkomgeving. Zelfs als start-up of freelancer kan je een Digidesk inzetten om flexibel en mobiel te kunnen werken op flexplekken.

Zijn er standaardtarieven voor Digidesk?

Om je Digidesk optimaal af te stemmen op jouw wensen, vragen wij door totdat we jouw noden heel goed in kaart hebben gebracht. We stellen dan graag een Digidesk-configuratie voor op maat. 

Waar staan jullie servers en zijn deze jullie eigendom?

Wij zijn de directe schakel tussen jou en je data. Wij beheren onze serverparken volledig autonoom. Ze bevinden zich allemaal binnen de Benelux en worden ondergebracht in datacenters die ISO-gecertificeerd zijn en voldoen aan de TIER 4 normen.

Zijn Digidesks geschikt voor beeldbewerking?

Digidesks worden 100% op maat ingericht. Dit wil zeggen dat de harde schijfruimte, het werkgeheugen en de beschikbare hardware zoals grafische kaarten worden gekozen in functie van jouw werking.

“Digidesk maakt het voor mij mogelijk om van op eender welk toestel en eender welke plaats, steeds in mijn vertrouwde werkomgeving verder te kunnen werken. Vroeger werkte ik met Onedrive en dat vond ik toch een pak omslachtiger. Ik zou de Digidesk zeker aanraden aan andere ondernemers. Zelfs zelfstandigen met een kleiner kantoor kunnen aan deze dienst een meerwaarde ervaren. Ook over Datalink ben ik zeer tevreden. Ze geven steeds een goede en snelle service. Een zeer positieve ervaring!”

Thomas De Bie -Accountant en Belastingconsulent – Accobie

Wil je overstappen naar een werkplek in de cloud? Laat hieronder je gegevens achter.