Bij Datalink vinden we dat de groei van je bedrijf in geen geval mag samengaan met de groei van je IT zorgen.

Datalink, jouw strategisch meedenkende IT partner

IT als groeiversneller


Een laptop die zijn internetverbinding verliest of warm loopt, een computer geïnfecteerd met ransomware, een printer die hapert, of shadow IT die in je kmo rondsluipt. Het zijn frustraties waar je als ondernemer dagelijks mee te maken krijgt. Zou het niet zalig zijn om hier geen kostbare tijd meer aan te verliezen en je te kunnen concentreren op wat écht belangrijk is?

Dat kan! 😉Wij gaan resoluut voor slimme digitalisering. Met meer dan tien jaar praktijkervaring hebben we ons als specialist in databeveiliging en digitale continuïteit op de kaart gezet. We ontzorgen jouw onderneming door gebruik te maken van innovatieve tools, apparaten en software die afgestemd zijn op jouw werking. Als onafhankelijke partner genieten we een flexibele bewegingsvrijheid om snel op nieuwe trends in te pikken én onze eigen hoge beveiligingsstandaarden te hanteren. Daarnaast kunnen we  de technische KPI’s die voor jou belangrijk zijn, proactief monitoren en de continuïteit van je IT processen van op afstand opvolgen.

We stellen de groei van jouw business, tijdwinst en extra rendement centraal en ons team van experten staat klaar om hier met een betrouwbare en discrete aanpak strategisch in mee te denken.
Bij Datalink geloven we in het belang van een verbonden IT omgeving waarbij al je apparaten zoals servers, computers, laptops, tablets, smartphones, bewakingscamera’s, netwerkprinters, back-upschijven, toegangscontrole,.. slim samenwerken. Dankzij een sterke, gestroomlijnde fundering die de gehele werking van jouw kmo ondersteunt, kan je op onze samenwerking vertrouwen en verder aan je business bouwen.

Jouw IT, die nemen we graag van je over. Zo kan jij met een gerust hart focussen op je corebusiness en samen met je medewerkers klantgericht ondernemen.

IT tip van Danny

Netwerkarchitect & Data Protection Officer

Wist je dat… een duidelijk zicht op de datastromen binnen je kmo cruciaal is? Dit is immers de eerste stap om je firma te beschermen tegen datalekken. Eerst inventariseren, pas dan kan je analyseren, plannen, implementeren, documenteren en beheren.

Chat met mij over jouw IT

Zo gaan we te werk

Inventariseren

Analyseren

Plannen

Implementeren

Documenteren

Beheren

Klaar om te zorgen voor optimale digitale continuïteit?

Wil jij samenwerken met een meedenkende IT partner, die gebeten is door de trend-microbe,
die de groei van haar klanten centraal stelt, én doorgedreven expertise in huis heeft?
Dan willen wij heel graag met jou kennismaken!

Vliegensvlug bereikbaar

Ons team staat op elk moment voor je klaar. We zijn tijdens onze kantooruren steeds bereikbaar via telefoon en de live chat op onze website. Daarnaast verzorgen we altijd permanentie voor dringende oproepen via onze supportmailbox!

Strategische meedenkers

We kennen jouw toekomstambities, zijn jouw technisch klankbord én proactieve adviseurs. Door de werking van jouw IT te monitoren, kunnen we snel schakelen. Passie voor het vak, inlevingsvermogen en focus op vernieuwing en ontwikkeling maken dat we op scherp staan!

Doorgedreven experts

Ons hechte team van vastberaden experts bestaat uit cloud specialisten, GDPR expertsapplicatieontwikkelaarswebdesigners en SEO copywriters. Samen streven we naar dezelfde missie: jouw business digitaal boosten!

Werken in de cloud


Wil je overmacht zoals defecten aan gebruikerstoestellen, brand, diefstal of ransomware helemaal geen kans geven? Overweeg je om over te stappen naar de cloud maar twijfel je of deze technologie voldoende voordelen biedt? Het zijn vraagstukken die je als ondernemer objectief moet kunnen beantwoorden. Zou het niet geweldig zijn om hiervoor externe expertise in te kunnen schakelen?

Datalink is reeds van in de beginjaren een cloud service provider. In streng beveiligde ISO-gecertificeerde datacentra in de Benelux staat ons eigen serverpark. Hier bouwen en onderhouden we onze cloud-infrastructuur die voortdurend geüpdatet en geüpgraded wordt om ervoor te zorgen dat jij grote investeringen uit de weg kan gaan. We ontzorgen jouw onderneming door onze infrastructuur zo in te richten dat je kan profiteren van schaalbare, flexibele en mobiele werkplekken. Via cloudservers zijn serverracks in je bedrijf verleden tijd, cloud desktops bieden virtuele werkplekken op gebruikersniveau, cloud apps virtualiseren softwaretoepassingen waardoor de processorkracht van onze servers wordt aangesproken en de gebruikerstoestellen zo maximaal ontlast worden, en met Datasync bieden we een Europees alternatief voor cloud back-up en synchronisatiediensten. Door de strenge configuratiemogelijkheden zorgen we voor beheersbare tools.

Bovendien staan we als onafhankelijke partner graag aan jouw zij om samen de overweging naar een werking in de cloud kritisch te bekijken. We stellen de interne en externe werking van jouw business centraal en matchen onze dienstverlening met jouw toekomstambities.

Cloud tip van Karen

Webarchitect

Let er bij het aanschaffen van een clouddienst op dat er volgende back-ups en bestandsrevisies (versies) worden gegarandeerd. Zo voorkom je dataverlies door een gebruikersfout én zo voorkom je dat gebruikers spontaan extra kopieën van data gaan opslaan op vreemde dragers.

Chat met mij over jouw IT


Ook voor deze toppers mogen we IT infrastructuur verzorgen

“Datalink is echt een partner op wie je kunt bouwen. Ze denken in elke fase met je mee
en geven advies dat past bij jouw behoeften. Niets is hen te veel. En ze zijn heel volhardend.”

Tinneke Geukens, advocaat-vennoot bij Ingentia Advocaten

2017-10-16T15:40:04+01:00

Tinneke Geukens, advocaat-vennoot bij Ingentia Advocaten

“Datalink is echt een partner op wie je kunt bouwen. Ze denken in elke fase met je mee en geven advies dat past bij jouw behoeften. Niets is hen te veel. En ze zijn heel volhardend.”
"Bij Datalink spelen ze kort op de bal, hebben ze heel veel expertise en zijn ze eerlijk in hun prijssetting. Ik ben dan ook zeer tevreden over hun dienstverlening."

Tom Bleus, manager van Dierenkliniek Sanimalia

2016-04-25T13:57:17+01:00

Tom Bleus, manager van Dierenkliniek Sanimalia

Dierenkliniek Sanimalia Hasselt
"Bij Datalink spelen ze kort op de bal, hebben ze heel veel expertise en zijn ze eerlijk in hun prijssetting. Ik ben dan ook zeer tevreden over hun dienstverlening."
"De expertise van Datalink is ongeëvenaard en ze hebben meer knowhow dan sommigen van hun concurrenten die al meer dan 30 jaar actief zijn.
Dankzij hen is op IT-vlak the sky the limit voor mijn onderneming."

Bjorn Saro, zaakvoerder van bouwbedrijf Excellent Gietvloeren

2016-04-25T14:04:29+01:00

Bjorn Saro, zaakvoerder van bouwbedrijf Excellent Gietvloeren

Excellent Gietvloeren Genk
"De expertise van Datalink is ongeëvenaard en ze hebben meer knowhow dan sommigen van hun concurrenten die al meer dan 30 jaar actief zijn. Dankzij hen is op IT-vlak the sky the limit voor mijn onderneming."

Kom in contact met een Datalink expert,
en stel direct je vraag of laat een IT audit uitvoeren!

Start hier!