Website voor de VCOV

Gebruiksvriendelijke website voor de VCOV

De VCOV, de Vlaamse confederatie van ouders en ouderverenigingen, is de ouderkoepel van het vrij onderwijs. De VCOV vertegenwoordigt alle ouders en ouderverenigingen van de scholen van het Katholiek onderwijs in Vlaanderen. Ouderparticipatie en ouderbetrokkenheid staan centraal in hun werking. De VCOV betrekt al meer dan 50 jaar alle ouders bij de school en maakt het onderwijs verstaanbaar en duidelijk. Ze coachen ouderverenigingen en schoolteams, bieden kant- en klare pakketten aan, maar ook deskundige begeleiding op maat is mogelijk. Met de VCOV  wordt er dus gebouwd aan een oudervriendelijke school, een school waar alle kinderen zich thuis voelen. Het is hun doel om ouders een krachtige stem geven op alle niveaus.

Om ouders op een efficiënte manier te informeren, had de VCOV nood aan een overzichtelijke website waarop informatie op een toegankelijke en eenvoudige manier gepresenteerd wordt. Hun vroegere website was helaas niet gebruiksvriendelijk en moeilijk navigeerbaar. Informatie werd ingedeeld in onoverzichtelijke rubrieken. Bovendien was het niet mogelijk om via de website statistische gegevens te verzamelen die de VCOV aan de overheid diende te bezorgen. Tijd voor een flinke upgrade dus 😉

De resultaten van de samenwerking met Datalink? Een mooie website, kostenbesparing en een veiligere IT-structuur!

 

Datalink ging aan de slag om een website te bouwen naar wens van de VCOV en ervoor te zorgen dat de site gebruiksvriendelijk en makkelijk navigeerbaar werd. Via duidelijke menu’s, heldere rubrieken en uitgesproken knoppen vinden ouders snel en efficiënt hun weg naar de nodige informatie. Ook is het voor de VCOV nu mogelijk om statistische gegevens te verzamelen. Bovendien werd de huisstijl doorheen de hele website doorgetrokken voor een mooi, consistent geheel.

Het specialleke?

Datalink zorgde voor een koppeling met CRM en ERP software Microsoft Dynamics waar ouders, leden van ouderverenigingen, voorzitters van verenigingen en medewerkers van de VCOV in opgenomen zijn. Na het inloggen kunnen gebruikers zich inschrijven voor evenementen, op polls stemmen en documenten raadplegen en downloaden.

Bekijk de website van de VCOV

Wat Kris vertelt over de samenwerking met Datalink:

“We zijn erg tevreden over onze nieuwe website. Het resultaat mag absoluut gezien worden. De website wordt overal positief onthaald. Ook over de samenwerking met Datalink zijn we erg tevreden. Datalink beschikt over een breed IT-aanbod en heeft de nodige kennis en ervaring in huis. Het team was erg positief, vriendelijk en meedenkend. De resultaten van de samenwerking met Datalink voor de VCOV? Een mooie nieuwe website, kostenbesparing tegenover vroeger en een betere en veiligere IT-structuur!”

Kris Achten, Operationeel directeur van de VCOV

Wil jij ook een portaalwebsite, gelinkt met jouw bedrijfssoftware?

We helpen jouw groeibedrijf om slimmer te werken via digitale platformen op maat.

Vraag je offerte nu aan!