Versterk je merk dankzij een digitale mascotte voor je kmo!

Een digitale mascotte is de ideale marketingtool om op een positieve en leuke manier de aandacht te vestigen op je onderneming. Ze zorgt voor emotie en dynamiek in je communicatie naar de buitenwereld en staat garant voor herkenbaarheid.

Communicatie die voor een groot stuk via het internet plaatsvindt, heeft als gevolg dat de customer experience soms minder persoonlijk wordt. Om de personal touch terug te brengen in de communicatie via je website, sociale mediakanalen of digitaal platform, kan het nuttig zijn om naast persoonlijke foto’s en een livechat, ook een mascotte te introduceren. Nog een stap verder? Dan kan je jouw mascotte zelfs inzetten om bezoekers te begeleiden naar hun doel.

Pak je het liever wat minimalistischer aan maar wil je toch een persoonlijke toets voorzien op je website? Dan kan je gebruik maken van gepersonaliseerde iconen.

Virtueel teamlid

Een digitale mascotte kan beschouwd worden als een virtueel teamlid dat de interacties tussen (potentiële) klanten en jouw team regelt. Zo kan er een dier of persoon worden voorgesteld, maar je kan ook creatiever te werk gaan met een gepersonifieerd object. De mogelijkheden zijn oneindig, zolang de mascotte maar past in jouw bedrijfsstrategie en aansluit op je visuele en inhoudelijke merkidentiteit.

adje de mascotte van ads-plus

Hier werd bijvoorbeeld gekozen voor een administratief document en duidelijke link met de bouwsector (doelgroep).

Een mascotte is heel leuk, maar geef je virtuele teamlid ook een doordachte functie. Zo kan jouw mascotte websitegebruikers op een attractieve manier informeren, helpen of begeleiden naar hun doel.

Mascottes van formaat


 

 

 

 

Denk je erover na om een mascotte te laten maken voor jouw organisatie? Dan ben je niet alleen. De marketingwereld kent al verschillende mascottes van formaat die bedrijven veel succes opgeleverd hebben. We kennen allemaal het Duracell konijn, Mister Clean, Ronald McDonald en de Michelin-man. Wist je dat het Michelin-mannetje Bibendum reeds in 1894 het licht zag op een tentoonstelling in Lyon? Het groeide uit tot hét symbool van Michelin, en draagt al meer dan 124 jaar bij aan het enorme succes van het bedrijf.

Optimale gebruikersbeleving

Mascottes hebben verschillende voordelen die bijdragen tot opvallende marketing en communicatie:

Herkenning

Misschien wel de belangrijkste rol van een mascotte is zorgen voor onmiddellijke herkenning. Door te kiezen voor een unieke mascotte zoals de Hamster die Albert Heijn steevast inzet tijdens zijn ‘Hamsterweken’ of Ernie, het vrolijke vriendje van Bol.com, zorg je ervoor dat je merk opvalt. Personen die in contact komen met je mascotte leggen dan automatisch de link met jouw bedrijf waardoor je letterlijk onvergetelijk wordt.

Persoonlijkheid

Mascottes geven je merk identiteit en persoonlijkheid waardoor de digitale kloof tussen jou en je virtuele gesprekspartner overbrugd wordt. Dit zorgt ervoor dat (potentiële) klanten zich (sneller) verbonden zullen voelen met je onderneming. Om dit effect te bereiken is het wel cruciaal dat de mascotte volledig afgestemd is op je huisstijl en je boodschap. Zo klopt het plaatje 100%!

Engagement en expertise

Je mascotte kan het engagement met je klanten vergroten en je expertise in de verf te zetten. Ook kan je mascotte op sociale media en/of in drukwerk het publiek extra tips of informatie bezorgen.

Storytelling

Je mascotte kan ook ingezet worden voor storytelling. Zo kan je het verhaal achter je bedrijf laten vertellen of de werking van je producten uit de doeken doen en dit op een ludieke en toegankelijke manier.

De mascotte van Datalink

 

Mascotte van datalink: linkie!Benieuwd of Datalink ook de daad bij het woord voegt? Ja, hoor! We stellen je graag voor aan onze eigen mascotte: Linkie!

Linkie is het virtuele teamlid dat team Datalink bijstaat om klanten te gidsen door de digitale wereld. Hij heeft een voorliefde voor digitale continuïteit en IT-snufjes. Verder is hij gepassioneerd door veilige websites en webapplicaties en staat hij als digitale assistent steeds klaar om onze klanten te informeren en te assisteren. Zie je de link met ons logo?

 

 

Wil jij jouw merk ook digitaal versterken, je boodschap helder overbrengen of de user experience van je prospecten en klanten naar een ongezien niveau tillen? Dan is een digitale mascotte het nieuwe teamlid waar jij naar op zoek bent!

Contacteer de webexperten van Datalink vandaag nog. We denken graag met je mee over de uitwerking!

Interessante bron? Deel deze pagina met je netwerk!